Over Soliana

Soliana Belastingadvies B.V. is het bureau van John Soliana. Even voorstellen:
In 1996 ben ik gestart als belastingadviseur. Mijn specialisme ligt op het terrein van internationale belasting voor bedrijven en particulieren.

Belastingadvies
Ik houd me o.a. bezig met renteaftrekbeperkingen in de vennootschapsbelasting, toepassing van de Nederlandse deelnemingsvrijstelling, fiscale woonplaatsbepaling en verrekenprijzen vraagstukken, fiscale reorganisaties, fusies en splitsingen, (on)zakelijke leningen in de winstsfeer, de 30%-faciliteit voor buitenlandse werknemers, specifieke fiscale regels voor artiesten, sporters, etc. Kortom een heel breed fiscaal terrein.

Start
In 1979 ben ik mijn carrière begonnen bij Peat Markwick and Mitchell & Co., (het latere KPMG) op Curaçao. Hier heb ik o.a. veel ervaring opgedaan met de praktijk van offshore-vennootschappen. De Antillenroute is mij daarom maar al te zeer bekend!
Na mijn studie fiscale economie aan de UvA ben ik in 1992 gaan werken bij de internationale afdeling van Coopers & Lybrand (het latere PwC) in Amsterdam

Fiscale oplossingen
Als interim-taxmanager heb ik in de afgelopen jaren diverse langlopende projecten gedaan bij grotere, waaronder een aantal beursgenoteerde, ondernemingen. Ik ken de laatste ontwikkelingen op het gebied van fiscale wetgeving en jurisprudentie.
Daarbij heb ik een solide netwerk opgebouwd van ex-‘big-4-adviseurs’ voor specialistische oplossingen op andere specifieke gebieden.

Onze ervaring en technische expertise op het gebied van internationale fiscale planning en aangiftes staan garant voor een optimaal advies en fiscale oplossingen op maat.