Fiscale structuren

Opzetten van optimale fiscale structuren
Wereldwijd trachten landen kapitaal of economische bedrijvigheid aan te trekken door aantrekkelijke fiscale faciliteiten te bieden, zoals investeringsfaciliteiten of voordelige regimes voor investeringen in onroerende zaken, het ontvangen van dividenden, royalty’s of rentes, etc.

Verlaging belastingdruk
Grote multinationals, artiesten, topsporters e.d. maken al jaren gebruik van internationale verschillen in belastingstelsels om zo de belastingdruk over hun activiteiten te verlagen. Mede dankzij de globalisering, internet en e-commerce komen deze voordelen nu ook binnen het bereik van kleinere ondernemers. Echter, de regels zijn vaak ingewikkeld en veranderlijk.

Fiscale expertise
Soliana Belastingadvies B.V. is gespecialiseerd in het interpreteren en toepassen van belastingverdragen en internationale regelingen in de meest gangbare jurisdicties. We hebben jarenlange ervaring met het opzetten en begeleiden van dergelijke internationale structuren.
Ook voor u kan het voordelig zijn om gebruik te maken van zulke faciliteiten als u activiteiten in het buitenland wilt starten. Wij kunnen u hierover adviseren en u precies voorrekenen hoe groot uw voordeel zal zijn.